У аграрних освітніх закладах з’являться кафедри медоваріння та медових напоїв
У аграрних освітніх закладах з’являться кафедри медоваріння та медових напоїв

У аграрних освітніх закладах з’являться кафедри медоваріння та медових напоїв

В аграрному коледжі на Полтавщині відкрили факультет із переробки продукції бджільництва. Ідею створення такого факультету подали досвідчені медовари, члени ГО «Гільдія медоварів України». Подібні факультети відкриватимуть і в інших навчальних закладах України.

Про це повідомив голова ГО «Гільдія медоварів України» Василь Барабаш під час Міжнародної науково-практичної конференції «Петро Прокопович: 250 років спадщини та інновацій у бджільництві». 

«Рік тому ми навчали студентів і викладачів у Одеському університеті харчових технологій. Вони були здивовані нашими досягненнями і зрозуміли, що той потенціал, який на сьогодні має медоваріння в Україні, стоїть набагато вище від виноробства. ГО «Гільдія медоварів України» уклала договір з одеським університетом, і тепер ми будемо допомагати у підготовці їхніх спеціалістів, науковців. Плануємо відкрити кафедру медоваріння і медових напоїв», — зазначив Василь Барабаш. 

У зв’язку з війною медоварам сьогодні складно працювати в Одесі, але вони сподіваються найближчим часом усі плани втілити в життя. Крім того, хочуть, щоб ця ідея реалізувалася і у київському НУБіП, аби тут була не лише кафедра бджільництва, а і технологій переробки продукції бджільництва.


Вікторія Полевик, AgroPortal.ua

Джерело матеріала
loader
loader