/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2F19b36e8bbd9264a3f302b413e7729056.png)
У аграрних освітніх закладах з’являться кафедри медоваріння та медових напоїв
В аграрному коледжі на Полтавщині відкрили факультет із переробки продукції бджільництва. Ідею створення такого факультету подали досвідчені медовари, члени ГО «Гільдія медоварів України». Подібні факультети відкриватимуть і в інших навчальних закладах України.
Про це повідомив голова ГО «Гільдія медоварів України» Василь Барабаш під час Міжнародної науково-практичної конференції «Петро Прокопович: 250 років спадщини та інновацій у бджільництві».
«Рік тому ми навчали студентів і викладачів у Одеському університеті харчових технологій. Вони були здивовані нашими досягненнями і зрозуміли, що той потенціал, який на сьогодні має медоваріння в Україні, стоїть набагато вище від виноробства. ГО «Гільдія медоварів України» уклала договір з одеським університетом, і тепер ми будемо допомагати у підготовці їхніх спеціалістів, науковців. Плануємо відкрити кафедру медоваріння і медових напоїв», — зазначив Василь Барабаш.
У зв’язку з війною медоварам сьогодні складно працювати в Одесі, але вони сподіваються найближчим часом усі плани втілити в життя. Крім того, хочуть, щоб ця ідея реалізувалася і у київському НУБіП, аби тут була не лише кафедра бджільництва, а і технологій переробки продукції бджільництва.
Вікторія Полевик, AgroPortal.ua

