/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fbb0caba0f3db84b687a786460688f49e.jpg)
Сир за 2 години: як приготувати його з йогурту
Сир з йогурту можна приготувати всього лише за дві години. Це чудова альтернатива традиційному кисломолочному сиру.Він виходить ніжним, з приємним вершковим смаком, і підходить як для солоних, так і для солодких страв. Знадобиться натуральний йогурт без добавок. Можна купити грецький.З 1 кг йогурту ми отримаємо трохи більш як 500 г смачного домашнього сиру. Це прекрасна основа для сирників і намазки з яйцями. А з сироватки можна приготувати млинці чи оладки.Що знадобиться з посуду:Каструлю з товстим дномДрушляк з дрібними отворами.Грецький йогурт - 1 кгУ каструлю з товстим дном покласти йогурт і підігрівати, помішуючи, на середньому вогні до відокремлення сироватки.Коли згорнуться грудочки, вимикаємо вогонь і залишаємо так на 15 хвилин.На велику миску поставте друшляк і вилийте масу, щоб сироватка повністю стекла.Друшляк можна застелити декількома шарами марлі.Залиште кисломолочний сир стікати. Що довше він стікатиме, то більше буде розсипчастим.
