/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F110f8b927a043a3e9a9c511ccc4fee55.jpg)
Схожий на Том Ям із ресторану: як приготувати тайський суп вдома, щоб вразити рідних
Ароматний тайський суп Том Кха Гай можна приготувати вдома.Він на основі кокосового молока, курки та пряних трав, який поєднує ніжність і пікантність в одній страві.Найкраще насолоджуватися цим супом після важкого дня. Така страва відновлює сили та додає енергії.Gazeta.ua розповість, як приготувати Том Кха Гай.2 курячі ніжки400 мл кокосового молока500 мл курячого бульйону1 паличка лемонграсу (можна замінити цедрою лайма)3-4 листки кафрського лайма (можна замінити цедрою лайма)2-3 скибочки імбиру або галангалу1-2 ст. л. рибного соусу1 ч. л. цукру1-2 шт. чилі (за бажанням)100 г печериць (або будь-яких грибів)1 лайм (для соку)2 стебла зеленої цибуліКінза для подачіВідріжте ніжки від стегон (за бажанням, можна залишити цілими).Покладіть курячі ніжки в каструлю, залийте бульйоном і варіть на середньому вогні 20-25 хвилин, поки м'ясо не стане м'яким.Додайте в каструлю порізаний лемонграс, імбир і листя лайма.Влийте кокосове молоко, зменшіть вогонь і дайте супу покипіти 5 хвилин.Додайте нарізані гриби, варіть ще 5 хвилин.Додайте рибний соус, цукор і нарізаний чилі (за бажанням).Вичавіть сік лайма та додайте в суп (не варіть після цього, щоб смак лайма залишився свіжим).Додайте нарізану зелену цибулю та кінзу.Подача:Розлийте суп у тарілки, подавайте гарячим.Можна доповнити вареним рисом або хрусткими грінками.Цей суп має ніжний вершковий смак із приємною кислинкою та ароматами східних спецій. Він добре зігріває і відмінно смакує у будь-яку пору року.
