/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F321ef25c0f3256ad601d8176b4babca7.jpg)
Ягідні мафіни: рецепт смачного пісного десерту
Мафіни виходять дуже смачними.
Смачно їсти в піст можливо навіть тоді, коли це стосується десертів. Мафіни з ягодами всередині та хрумким крамблом зверху - підтвердження того.
ТСН.uaпідготував рецепт пісних ягідних мафінів від переможниці "Мастер Шеф" Аліни Бурик.
Інгредієнти для мафінів
- 375 г борошна
- 200 г цукру
- 1 ст л розпушувача
- 1/8 ч. л соди
- сіль
- 315 г рослинного молока
- 125 г олії
- цедра 1 лимона
- 1 ст л лимонного соку
- 250 заморожених ягід
Інгредієнти для крамбла
- 55 г борошна
- 30 г цукру
- 30 г кокосової олії
- 1/2 ч л кориці
Приготування
1. Для приготування тіста у великій мисці змішуємо всі сухі інгредієнти: просяну муку, цукор, розпушувач, соду та сіль. В інші мисці змішуємо рослинне молоко, олію лимонний сік та натираємо цедру лимона.
2. Усі сухі інгредієнти змішуємо з рідкими. Усе добре вимішуємо і додаємо ягоди.
3. Тісто варто розділити на 10-14 частин та розкласти по формочках.
4. Після цього робимо крамбл. Змішуємо борошно, цукор, кокосову олію та корицю. Добре все вимішуємо. Має утворитися крихта, якою зверху посипаємо мафіни.
5. Після цього ставимо мафіни до духовки, яка розігріта до 170 градусів, на 35-40 хвилин.
- Кекс з кавою і вишнями: рецепт надзвичайно смачного пісного десерту
- П'ять варіантів пісних солодких сніданків: прості рецепти
- Пісні котлети з сочевиці: як приготувати
