Агро-Регіон почав підготовку насіння сої до сівби
Агро-Регіон почав підготовку насіння сої до сівби

Агро-Регіон почав підготовку насіння сої до сівби

У групі компаній «Агро-Регіон» розпочали підготовку посівного матеріалу. Зокрема, проводиться очищення, калібрування, обробка та фасування насіння сої у біг-беги.

Про це йдеться у повідомленні агрогрупи.

«Агро-Регіон» 95% потреб закриває власним насінням сої. Цьогоріч також закуплено 35 т насіння першої репродукції трьох різних сортів для подальшого розмноження, вирощування насіння наступних років, яке буде використовуватися потім для товарних посівів», — розповіла агрономка із насінництва Антоніна Приліпко.

І додала, що кожна партія власного та покупного насіння (окрім сої, це також соняшник і кукурудза) проходить дослідження на визначення маси тисячі, енергії та схожості, якості калібрування та протруєння. За виявлення неякісних партій насіння повертається постачальнику, власне бракується і не допускається до висіву.

«Спираючись на дані таких досліджень, ми виводимо середні дані по цих показниках і визначаємо рекомендовану норму висіву для промислового посіву», — каже Антоніна Приліпко.

На поточний агровиробничий сезон у «Агро-Регіон» під сою відводиться майже 5 тис. га.

Джерело матеріала
loader