Випічка від італійської бабусі: рецепт ніжного яблучного пирога
Випічка від італійської бабусі: рецепт ніжного яблучного пирога

Випічка від італійської бабусі: рецепт ніжного яблучного пирога

Немає нічого кращого за смачний яблучний пиріг до ранкової кави.

Цей яблучний пиріг виходить ніжним і дуже смачним. А його аромати повертають нас у дитинство. Цей яблучний пиріг готують у сім'ї шеф-кухаря Антонії Клугманн, яка удостоєна зірки Мішлен, вже кілька поколінь. І він просто приголомшливий. Рецептом поділилися на сайті La Cucina Italiana.

Італійський яблучний пиріг

Інгредієнти:

  • 1 кг яблук;
  • 400 г борошна;
  • 300 г цукру;
  • 150 г вершкового масла;
  • 150 г молока;
  • 150 мл рому;
  • чотири яйця;
  • 1 пакетик розпушувача;
  • ваніль, лимон, кориця.

Збийте яйця з цукром до утворення піни. Просійте борошно з розпушувачем. Поступово додавайте м'яке вершкове масло до яєць, чергуючи з борошном і рідинами (молоком і ромом).

Очистіть яблука, наріжте їх скибочками і додайте третину в суміш.

Потім вилийте тісто в змащену маслом форму (діаметром 28 см).

Приправте шматочки яблук, що залишилися, меленою корицею, насінням 1/2 стручка ванілі і тертою цедрою 1 лимона, потім розкладіть їх на поверхні торта, покриваючи всю поверхню.

Випікайте за температури 180°C протягом 50-60 хвилин, перевіряючи готовність, вставивши в центр зубочистку — вона має вийти сухою.

Читайте також:

Найсмачніша шарлотка з яблуками та корицею: простий рецепт випічки

Шведський яблучний пиріг: рецепт смачного бісквіта з ніжною начинкою

Рецепт яблучного пирога з тонкими коржами: виходить завжди (відео)

Джерело матеріала
loader
loader