Як правильно смажити рибу: під кришкою або без кришки
Як правильно смажити рибу: під кришкою або без кришки

Як правильно смажити рибу: під кришкою або без кришки

Не усі знають, чи потрібно закривати кришку під час смаження риби, тому часто помиляються.

Ви дізнаєтесь:

Смажена риба - улюблена страва багатьох, однак приготувати її смачно не так просто, як здається на перший погляд. Для успішного приготування важливо знати найменші нюанси, як от скільки хвилин потрібно смажити рибу на сковороді та чи накривати її кришкою.

Главред дізнався, як смажити рибу, щоб була хрумка скоринка. та яку роль у цьому відіграє кришка сковорідки. Як пише Cookist, смаження на сковорідці дозволяє карамелізувати поверхню їжі, що утворює смачну скоринку.

Якщо ж накрити рибу кришкою, волога з неї затримується і відбувається фактично приготування страви на пару. Тому, щоб отримати ідеальну смажену рибу не потрібно накривати сковорідку кришкою.

Окрім цього для хрусткої скоринки перед смаженням рибу потрібно обваляти в борошні, панірувальних сухарях, або клярі. Готові шматки необхідно викласти на розігріту сковороду та смажити протягом 3–5 хвилин з кожного боку.

Кляр для рыбы инфографика
Кляр для риби / Інфографіка: Главред

Читайте також:

Що відомо про сайт Cookist?

Cookist — це кулінарний портал, що пропонує прості, швидкі та цікаві рецепти для щоденного приготування страв. Крім того, на вебсайті можна знайти різні поради щодо приготування тих чи інших страв. Портал активно розвиває свої соціальні мережі, наприклад, у Facebook на Cookist підписані 24 мільйони користувачів, а в Instagram 6,1 млн осіб.

Джерело матеріала
loader
loader