Страва на Великий піст: як приготувати котлети з квасолі
Страва на Великий піст: як приготувати котлети з квасолі

Страва на Великий піст: як приготувати котлети з квасолі

Такі котлети підійдуть і тим, хто тримає піст і вегетаріанцям.

Пісні котлети часто здаються людям менш апетитними, ніж котлети із м'яса. Але ці виходять дуже смачними. Хоча всі інгредієнти досить базові. Рецептом поділились на сайті My Home Inspiration.

Котлети з квасолі

Інгредієнти:

  • 200 г квасолі;
  • 2 картоплини;
  • 1 цибулина;
  • 100 г печериць;
  • 2 зубчики часнику;
  • 50 г панірувальних сухарів;
  • кілька гілочок зелені;
  • 2 ст. ложки рослинної олії;
  • щіпка приправи хмелі-сунелі;
  • чорний мелений перець, сіль.

Квасолю треба замочити в холодній воді на 5-8 годин. Але краще на ніч. Потім злийте воду та відваріть до готовності, злийте воду. Посоліть на остудіть.

Картоплю відваріть в мундирі, остудіть і очистіть. Печериці дрібно наріжте та злегка обсмажте в олії.

Пропустити через м'ясорубку квасолю, картоплю, печериці, цибулю, часник і зелень. Посоліть, поперчіть, додати спеції і перемішайте.

Сформуйте з квасолевого фаршу котлетки, обваляйте їх в панірувальних сухарях. Обсмажте на попередньо розігрітій сковороді в олії з обох боків до золотистої скоринки.

Подавайте котлети з квасолі з гарніром до свого смаку. Найкраще смакуватиме салат, або смажені овочі.

Читайте також:

Ідеальна спаржева квасоля: як її готувати, щоб вона залишалася зеленою та соковитою

Квасоля та компанія. Дієтологиня назвала 5 вагомих причин регулярно їсти бобові

Убивча зелена квасоля: найкращий гарнір для любителів гостренького

Джерело матеріала
loader