Кукурудзяний чи картопляний: який крохмаль краще використовувати і в який стравах
Кукурудзяний чи картопляний: який крохмаль краще використовувати і в який стравах

Кукурудзяний чи картопляний: який крохмаль краще використовувати і в який стравах

Часто у рецептах можна зустріти крохмаль, але не завжди вказано, з якого продукту його використовувати. Як не зробити помилку – розповідає 24 Канал з посиланням на Prosto Way.

Як обрати крохмаль

Картопляний крохмаль чудово працює в гарячих стравах. Він дає густу насичену текстуру та робить рідину напівпрозорою. Ще одна його перевага – додавання цього крохмалю ніяк не впливає на смак страви.

А от кукурудзяний крохмаль стійкий до кип'ятіння та створює більш шовковисту консистенцію, завдяки чому соуси виглядають просто неперевершено.

Якщо у рецепті не вказано, який саме крохмаль використовувати, варто опиратися на просту підказку:

  • кукурудзяний – для кремів та випічки;
  • картопляний – для густих соусів та ягідних начинок.

Таким чином ви точно використаєте вдалий інгредієнт та отримаєте відмінний результат.

Рецепт з давнини: соковитий великодній рулет з салом.

Джерело матеріала
loader