/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F04bad7c5a5851fce7f9f444a33ec6774.jpg)
Кукурудзяний чи картопляний: який крохмаль краще використовувати і в який стравах
Часто у рецептах можна зустріти крохмаль, але не завжди вказано, з якого продукту його використовувати. Як не зробити помилку – розповідає 24 Канал з посиланням на Prosto Way.
Як обрати крохмаль
Картопляний крохмаль чудово працює в гарячих стравах. Він дає густу насичену текстуру та робить рідину напівпрозорою. Ще одна його перевага – додавання цього крохмалю ніяк не впливає на смак страви.
А от кукурудзяний крохмаль стійкий до кип'ятіння та створює більш шовковисту консистенцію, завдяки чому соуси виглядають просто неперевершено.
Якщо у рецепті не вказано, який саме крохмаль використовувати, варто опиратися на просту підказку:
- кукурудзяний – для кремів та випічки;
- картопляний – для густих соусів та ягідних начинок.
Таким чином ви точно використаєте вдалий інгредієнт та отримаєте відмінний результат.
Рецепт з давнини: соковитий великодній рулет з салом.
