/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Fd02f9875523ab52a8c71e3b0c11e297d.jpg)
Чому кава гірчить і як позбутися неприємного присмаку
Якщо ваша кава має занадто гіркий смак, задоволення від її вживання знижується.
Кава- популярний напій, який люблять багато людей. Вона відрізняється чудовим смаком та ароматом. Однак є люди, яким не подобається гіркий смак напою.
Чому кава гірчить
Насправді зелені зерна арабіки і робусти не славляться смаком з гіркотою. Він проявляється вже під час обсмажування. Причина - похідні хлорогенової кислоти, які утворюються вже після термічної обробки. Лактони вивільняються, після чого вони розпадаються на феніліндани. Від того, скільки цих елементів в напої, залежатиме і гіркота самої кави.
Для приготування кави не варто використовувати окріп. Ідеальна температура води для більшості сортів кави – від 92 до 96 градусів за Цельсієм. Якщо вода гарячіша, кава може стати гіркою, а якщо холодніша за 85 градусів за Цельсієм, смак буде водянистим або кислим. Температура води критично важлива, оскільки вона визначає, які та скільки ароматичних речовин виділяються з кави.
Як прибрати гіркоту у каві
Дрібка солі
Трохи солі слід додати в тільки що заварену каву. У солі є іони, які нейтралізують обридлу гіркоту. Водночас напій не буде солоним.
Молоко і вершки
Саме жир з молока і вершків допоможе прибрати гіркоту в каві.
Цукор
Додайте ложку цукру до кави і помітите, як ваш напій вже отримав солодкий і зовсім не гіркий смак.
Раніше ми писали, чому кава викликає сонливість. Більше про це читайте в новині.

