/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fac10306f6719ade998551eedaf5f4512.png)
Весна в кожному шматочку: ніжний торт із зефіру та фруктів, який підніме настрій у березні
У холодні зимові вечори хочеться порадувати себе та близьких смачненьким, проте магазинні тортики мають багато шкідливих добавок.
Є вихід, можна приготувати смачненький тортик із зефіру та фруктів. Його рецептом поділилася фудблогерка Юлія.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Зефір – 500 г
- Банани – 2 шт
- Ківі – 2 шт.
- Сметана – 500 гр
- Цукрова пудра – 50 г
- Желатин – 10 г + 30 г води
- Цукор – 110 гр
- Вода – 30 г
- Желатин – 10 г + 30 г води
ПРИГОТУВАННЯ:
Зефір та фрукти нарізаємо на частинки. Желатин замочуємо у воді. Сметану збиваємо із цукровою пудрою. Вливаємо розтоплений желатин (але не гарячий), сметана та желатин мають бути приблизно однаковими темпами. Збиваємо міксером.
Викладаємо у форму спочатку зефір, потім фрукти та змащуємо все кремом. Так повторюємо ще раз. Ставимо торт у холодильник на 2-3 години для фіксації.
Желатин замочуємо у воді. У цукор додаємо воду та доводимо до кипіння.
У мисці з'єднуємо сироп та желатин. Збиваємо міксером до збільшення та загущення маси (можна додати барвник для кольору).
Знімаємо з торта форму і відразу поливаємо приготовленою масою, оскільки вона швидко загусає. Ставимо холодильник ще приблизно на годину.
Приємного апетиту!
Раніше ми повідомляли, як приготувати ідеальний зефір удома: смачний рецепт для українців у всьому світі.

