Пісна випічка: рецепт смачного морквяного печива
Пісна випічка: рецепт смачного морквяного печива

Пісна випічка: рецепт смачного морквяного печива

Таке печиво готується з родзинками і виходить яскравого помаранчевого кольору.

Пісне морквяне печиво з родзинками виходить смачним і красивим. І чудово підходить для тих, хто дотримується Великого посту, або просто не вживає продукти тваринного походження. Готується таке печиво дуже просто і печеться всього 20 хвилин. Фокус розповість, як його приготувати.

Пісне морквяне печиво

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне — 300 г;
  • цукор-пісок — 150 г
  • олія рослинна — 100 мл
  • морквина — 300 г
  • родзинки — 100 г
  • цукор ванільний — 1 ч. л.
  • розпушувач тіста — 1 ч. л.
  • дрібка солі.

Родзинки ретельно промийте та залийте гарячою водою. Залиште на 15 хвилин. Моркву очистіть і натріть на дрібній тертці у велику миску. Влийте рослинну олію та ретельно перемішайте. Додайте звичайний і ванільний цукор. Знову перемішайте. Крім родзинок можна додати будь-які горіхи, або сухофрукти.

Борошно просійте з розпушувачем і сіллю. Всипте в миску з морквяною масою. Перемішайте. Додайте родзинки та ретельно вимісіть еластичне тісто. Якщо тісто не збирається в грудку, влийте трохи води.

Розділіть морквяне тісто навпіл і скачайте у дві ковбаски. Кожну наріжте кругляшами і зробіть кульки. Злегка приплюсніть їх і покладіть на деко, вистелене папером для випічки.

Випікайте морквяне печиво в духовці, розігрітій до 200 °C близько 20 хвилин. Готове печиво остудіть і посипте цукровою пудрою перед подачею.

Читайте також:

Терте печиво з варенням: простий і смачний рецепт

Дуже смачна випічка: рецепт сирного печива з яблучною начинкою

Смачно з кавою та молоком: рецепт лимонного печива

Джерело матеріала
loader
loader