Медовий кекс на кефірі: цікавий рецепт смачної випічки
Медовий кекс на кефірі: цікавий рецепт смачної випічки

Медовий кекс на кефірі: цікавий рецепт смачної випічки

Цей медівник готується на кефірі з горіхами, спеціями і апельсиновою цедрою.

Медівник на кефірі, чи медовий кекс – це смачна та дуже затишна домашня випічка. І приготувати такий кекс дуже просто. Рецептом поділились на сайті The Saporito.

Цей рецепт надзвичайно простий, у ньому немає ніяких особливих кулінарних технік. Дотримуйтесь лише декількох корисних порад і ви будете вражені результатом:

Медівник на кефірі стає ще смачнішим і ароматнішим через день або два після випікання. Як тільки пиріг повністю охолоне, загорніть його у фольгу і зберігайте в холодильнику.

Мед краще обирати найароматніший – наприклад гречаний.

Щоб усі інгредієнти чудово з’єднались, а тісто набуло ідеальної консистенції, використовуйте кефір і яйця кімнатної температури.

Медовий кекс на кефірі

Інгредієнти на круглу форму 22 см в діаметрі:

  • 140 г меду;
  • 120 г цукру;
  • 100 мл кефіру;
  • 2 яйця;
  • 180 г борошна;
  • 1 ч. л. соди;
  • ½ ч. л. меленої кориці;
  • ½ ч. л. меленої гвоздики;
  • 2 ч. л. какао;
  • 2 дрібки чорного меленого перцю;
  • терта цедра 1 апельсина;
  • 80г подрібнених горіхів.

Збийте яйця з цукром. Додайте мед, соду і кефір. Знову усе збийте міксером або вінчиком. Досипте борошно, какао і спеції (корицю, гвоздику і перець). Гарно перемішайте. Додайте подрібнені горішки і терту апельсинову цедру. Знову перемішайте.

Перелийте тісто у форму, змащену олією. Випікайте 40-50 хв при 180°С (готовність перевірте зубочисткою).

Спробуйте додати родзинки, мускатний горіх і сухий мелений імбир, якщо вони вам до вподоби.

Читайте також:

Лимонний кекс за рецептом популярного кухаря: як приготувати

Смачний десерт за 30 хвилин: простий рецепт кексів із шоколадом

Смачні вихідні: як приготувати апельсиновий кекс

Джерело матеріала
loader
loader