Як приготувати стейк соковитим та м'яким з легкою скоринкою
Як приготувати стейк соковитим та м'яким з легкою скоринкою

Як приготувати стейк соковитим та м'яким з легкою скоринкою

Приготувати соковитий ідеальний стейк вдома — завдання не з простих, але насправді все легше, ніж здається.

Головне — не пересушити м’ясо й знати кілька хитрощів. Один із секретів ідеального стейка полягає в тому, щоб під час смаження підтримувати м’ясо соковитим, а допомагає в цьому звичайний бульйон. Так-так, саме він. Підходить курячий або яловичий, усе залежить від того, який смак хочеться отримати — ніжний чи більш насичений, пише Daily Express.

Для початку важливо правильно обрати шматок м’яса. Найкраще підійде вирізка — ніжна, м’яка та без зайвого жиру. Перед смаженням пательню варто трохи змастити олією, щоб стейк не підгорів і отримав рівномірну скоринку. Обсмажувати його потрібно на високій температурі, періодично перевертаючи, щоб м’ясо не втратило соковитість.

Стейк, скрін з відео

Приблизно в середині процесу додаємо на сковорідку трохи часнику, ароматної зелені та бульйон. Він не тільки не дасть стейку висохнути, а ще й збере залишки жиру, просочить м’ясо смаком та допоможе створити ніжний соус просто під час смаження. Якщо ж бульйону під рукою не знайшлося, його легко замінити вершковим маслом, яке подарує стейку золотисту скоринку й насичений смак.

Стейк, скріншот: YouTube

А залишки олії чи масла після стейка не варто виливати. На них можна підрум’янити картоплю або овочі, отримавши гарнір, що доповнить основну страву.

Раніше ми повідомляли, курячий паштет за 10 хвилин: найкраще рішення для перекусу.

Гречаний плов з грибами та свининою: рецепт ароматної страви, від якої неможливо відірватися - більш детальніше на Знай.ua.

Джерело матеріала
loader