/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2Fee089fa4e94d6d4b97ba88a90a91dccf.jpg)
Шоколадний млинцевий торт: найпростіший рецепт десерту на свято
Торт із млинців дуже просто приготувати, адже замість коржів потрібно просто напекти млинців.
Шоколадний млинцевий торт готується дуже просто. Тож якщо хочете порадувати близьких смачним тортиком на свята, то кращого рецепта не придумати. Фокус розповість, як його приготувати.
Шоколадний млинцевий торт
Інгредієнти:
Для крему:
- вершки 35% — 500 мл;
- цукор — 1/4-1/3 склянки;
- ванільний екстракт — 1/2 ч. л.;
- шоколадна стружка для прикраси.
Для шоколадних млинців:
- борошно — 3/4 склянки;
- шоколад — 120 г;
- вершкове масло — 120 г;
- молоко — 310 мл;
- три яйця;
- цукор — 2 ст. л.;
- ванільний екстракт — 1/2 ч. л.;
- сіль — 1 ч. л.
Наріжте вершкове масло шматочками. У маленький сотейник налийте 2 ст. л. води, покладіть вершкове масло і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, добре перемішайте і додайте шоколад, поламаний на шматочки. Залиште масу на 5 хвилин, а потім перемішайте вінчиком, поки всі інгредієнти не розчиняться. Відставте й остудіть.
У мисці перемішайте борошно, цукор і сіль. В іншій мисці змішайте молоко, яйця і ванільний екстракт. Перелийте рідкі інгредієнти до сухих і перемішайте масу вінчиком. Додайте холодну шоколадну суміш і розмішайте.
Накрийте миску харчовою плівкою або кришкою і поставте в холодильник мінімум на 2 години або на ніч.
Смажте млинці по одному, на добре розігрітій пательні на рослинній олії. Остудіть готові млинці.
І приготуйте крем. Збийте вершки до м'яких піків, додайте цукор і ванільний екстракт і продовжуйте збивати до твердих піків. Викладайте млинці на блюдо і змащуйте збитими вершками. Зберіть торт і прикрасьте шоколадною стружкою. Поставте мінімум на 4 години в холодильник.
Читайте також:
На святковий стіл: рецепт млинцевого торта зі сметанним кремом
Торт "Монастирська хата" з листкового тіста: рецепт смачного десерту
Смак, знайомий з дитинства: рецепт шоколадного сметанника

