/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2F8b2c50406b9d11ec056ca53ad18afd05.jpg)
На Великий піст: рецепт голубців із грибами та перловкою
Такі голубці чудово підійдуть на удин для тих, хто дотримується посту.
Великий піст у 2025 році розпочався 3 березня і триватиме до 19 квітня. А 20 квітня римо-католики і православні християни разом святкуватимуть Великдень.
Пісні голубці з грибами та перловкою сподобаються не тільки тим, хто дотримується посту, а й вегетаріанцям. А також тим, хто хоче спробувати щось новеньке. Фокус розповість, як їх приготувати.
Пісні голубці з перловкою та грибами
Інгредієнти:
Для голубців:
- перлова крупа — 200 г;
- питна вода — 700 мл;
- білокачанна капуста — 700-800 г;
- одна цибулина;
- одна морквина;
- корінь селери — 100 г;
- білі гриби — 400 г;
- печериці — 150 г;
- рослинна олія — 2 ст. л.;
- сіль, перець — за смаком.
Для соусу:
- білі гриби — 150 г;
- печериці — 100 г;
- рослинна олія — 2 ст. л.;
- борошно — 1,5 ст. л.;
- вода — 400 мл;
- зелена цибуля, чебрець, сіль, перець.
Спочатку приготуйте перловку. Складіть перловку в сито і промивайте гарячою проточною водою доти, доки вона не стане прозорою. Промиту перловку перекладіть у каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння. Варіть на слабкому вогні 20 хвилин, потім відкиньте на сито.
Підготуйте капустяне листя для пісних голубців. Для цього з качана акуратно виріжте качан, помістіть капусту в пароварку і готуйте 20 хвилин. Або покладіть у каструлю і злегка відваріть капусту. Відокремте 12-16 листків і відбийте молоточком потовщену частину листя.
Дрібно наріжте цибулю, моркву і селеру, а також гриби. Злегка обсмажте на олії, поперчіть і посоліть. Змішайте з перловкою.
Листя капусти розкладіть на столі, на середину кожного помістіть по 1-2 ст. л. начинки і згорніть конвертиком. Покладіть пісні голубці в пароварку та готуйте 15-20 хвилин.
Або викладіть у каструлю, залийте грибним соусом і готуйте близько 25 хвилин.
Для цього всі гриби наріжте маленькими кубиками та злегка підрум'яньте на рослинній олії. Всипте борошно та перемішайте. Влийте воду і доведіть до кипіння. Посоліть, поперчіть і, помішуючи, варіть хвилин п'ять. Додайте зелену цибулю та листочки з гілочки чебрецю. Залийте соусом голубці та готуйте 25 хвилин.
Читайте також:
Пісне меню: рецепт тушкованої капусти із секретним інгредієнтом
Пісний "Олів'є": рецепт улюбленого салату з новим смаком
Пісне печиво з горіхами: рецепт актуальної випічки
