/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F67a7233ff08982d8e0d5f7b5f455b0f4.jpg)
Тісто ніколи не буде липнути до рук: 3 лайфхаки кулінарів, які змінять правила гри назавжди
В пригоді стане олія, борошно чи морозильна камера. Як виправити липке тісто розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.
Як виправити липке тісто: 3 способи
Як практичне рішення для домашніх пекарів, експерти рекомендують використовувати рослинну олію для розв'язання поширеної проблеми прилипання тіста до рук. Кілька крапель, нанесених на долоні, можуть ефективно виправити тісто, забезпечуючи більш гладке випікання.
Якщо ж основа для тіста занадто рідка, ефективно виправити ситуацію можна додаванням борошна. Однак, дуже важливо після цього ретельно вимішати суміш, щоб тісто зберегло свою повітряну текстуру.
Коли тісто вийшло зарідким – додайте борошна / Фото Unsplash
Також шеф-кухарі рекомендують третій спосіб покращення якості липкого тіста: охолодження. Процес полягає в тому, що тісто формують у кулю, надійно загортають у харчову плівку та поміщають у холодильник на 20 хвилин.
Після впливу низької температури заготівля прилипати вже не буде.
А ви знаєте: чому суп не можна розігрівати у мікрохвильовці.
