Карпатські голубці по-домашньому: з квашеною капустою та грибами, рецепт, який зігріває
Карпатські голубці по-домашньому: з квашеною капустою та грибами, рецепт, який зігріває

Карпатські голубці по-домашньому: з квашеною капустою та грибами, рецепт, який зігріває

Напевно, немає в Україні людини, яка б не любила їсти голубці. Це ситна страва, яку кожен із назв вперше скуштував ще у дитинстві.

Однак, якщо хочеться здивувати рідних, то можна додати до цієї страви здавалося б незвичайні продукти, які додадуть йому цікавого смаку та аромату.

Голубці із квашеної капусти. Фото скріншот з Youtube

Рецептом карпатського варіанта приготування голубців із квашеною капустою, кукурудзяною крупою та сушеними грибами поділилася фудблогерка Мирослава Пекарюк на своїй сторінці в Instagram.

Інгредієнти:

  • Капуста квашена 1 головка
  • Рис 200 гр
  • Кукурудзяна крупа 100 гр
  • Часник 2 зубчики
  • Цибуля (велика) 1 шт
  • Гриби сушені 40 г
  • Томатная паста 1 ст. л. + 70 г (в воду)
  • Морква 1 шт
  • Чебрець
  • паприка
  • сіль

Спосіб приготування:

Рис та сушені гриби заливаємо окропом і залишаємо запарюватися; Натираємо моркву, дрібно нарізаємо часник і цибулю.

На розігрітій сковороді смажимо більшу половину цибулі до золотистості, додаємо моркву, приправляємо сіллю, перцем і тушкуємо.

Голубці із квашеної капусти. Фото скріншот з Youtube

З грибів зливаємо воду, нарізаємо їх, додаємо на сковороду в моркву з цибулею і трохи гасимо.

Відціджуємо рис, змішуємо його з нашою засмажкою, додаємо кукурудзяну крупу (її попередньо теж можна замочувати в окропі), додаємо часник, цибулю (частину, що залишилася), приправляємо все паприкою, сіллю, перцем, перемішуємо, додаємо ложку томатної пасти і додаємо ложку томатної пасти. все вимішуємо.

З квашеної капусти вибираємо листя (якщо капуста дуже квасна, попередньо промийте її холодною водою), а залишки капусти викладаємо на дно каструлі, в якій варитимемо голубці.

Голубці із квашеної капусти. Фото скріншот з Youtube

Щоб у нас вийшли маленькі голубці, листя капусти розрізаємо вздовж навпіл, зрізаємо з кожного листа тверду частину (як на відео), накладаємо начинку (приблизно чайну ложку), загортаємо голубці і викладаємо щільно один до одного в каструлю в кілька шарів.

У миску з водою додаємо томатну пасту, сіль, чебрець, перемішуємо до однорідності і заливаємо цим соусом наші голубці в каструлі.

Голубці із квашеної капусти. Фото скріншот з Youtube

Доливаємо в каструлю ще трохи води, щоб вона покрила голубці, накриваємо їх меншою кришкою за розміром, щоб вона щільно прилягала до голубців, зверху ще накриваємо каструлю кришкою (як на відео) і варимо на малому вогні приблизно 1,5 години.

Голубці із квашеної капусти. Фото скріншот з Youtube

Викладаємо голубці в тарілку, поливаємо їх соусом, в якому вони варилися та смакуємо.

Раніше ми повідомляли про золотисті рулетики з лаваша з куркою та сиром: швидкий рецепт для ситної вечері.

Джерело матеріала
loader
loader