/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fd804b7a757cb5cfff1911d59f26f1c86.jpg)
Як розпізнати корисні цукерки від шкідливих: поради нутриціологині
Шоколадні цукерки люблять і дорослі, і діти, але не всі знають, що частина цих солодощів не має нічого спільного зі справжнім шоколадом.
Нутриціологиня Анастасія Каліга пояснює, як обрати якісний продукт і на що звертати увагу, щоб не купити "хімічну бомбу".
Чому шоколадні цукерки можуть бути шкідливими?
Багато дієтологів не рекомендують їсти цукерки через високий вміст цукру та відсутність корисних речовин. ВООЗ радить обмежити щоденне споживання цукру до 10% від загальної кількості калорій. Наприклад, при нормі 2000 калорій на день це близько 50 г цукру (приблизно 10 чайних ложок). Надмірне вживання солодощів призводить до набору ваги, проблем із зубами та ризику розвитку хронічних захворювань, повідомляє Анастасія Каліга.
Проте повністю відмовлятися від улюблених ласощів не варто. Головне – обирати якісні цукерки та знати міру, щоб не завдати шкоди здоров’ю.
Як вибрати шоколадні цукерки - важливі нюанси
Склад. Справжній шоколад має містити какао-масло, какао-порошок і мінімальну кількість добавок. Якщо в списку інгредієнтів ви бачите "замінник какао-масла", то перед вами дешевий продукт, який може містити трансжири.
Фруктоза, сиропи, патока. Ці інгредієнти використовують для підсолодження. Вони не заборонені, але у великій кількості можуть змінювати смакові рецептори, через що натуральні продукти здаються прісними.
Трансжири. На упаковках вони можуть бути вказані як "частково гідрогенізовані рослинні жири". Такі речовини використовуються для продовження терміну придатності, але в надмірних кількостях негативно впливають на організм. Краще уникати таких продуктів.
Щоб зменшити ризик вживання шкідливих добавок, обирайте цукерки з мінімальним складом, без зайвих підсолоджувачів та замінників жирів. Віддавайте перевагу перевіреним виробникам, які використовують натуральні інгредієнти.
Шоколадні цукерки можуть бути частиною збалансованого харчування, якщо їсти їх у помірній кількості та обирати якісний продукт.
Раніше ми повідомляли, як банани можуть допомогти кинути палити?
Два перелома щелепи водночас: дівчина спробувала льодяник і назавжди відмовиться від солодкого - детальніше на Знай.ua.
