Шведська кухня: рецепт тріски з картопляним пюре
Шведська кухня: рецепт тріски з картопляним пюре

Шведська кухня: рецепт тріски з картопляним пюре

Це смачна страва зі Швеції, яку дуже просто приготувати.

Тріска з картопляним пюре — традиційна страва шведської кухні, де дуже популярні рибні страви. Тріска з картопляним пюре — нескладна в приготуванні страва, яка чудово підійде на вечерю. Рецептом поділилися на сайті Food-Recipes.

Тріску можна замінити минтаєм, або іншою білою морською рибою.

Тріска з картопляним пюре

Інгредієнти:

  • тріска — 750 г;
  • картопля — 700г;
  • молоко — 0,5 склянки;
  • одна морквина;
  • одна цибулина;
  • масло вершкове — 3 ст. л.;
  • петрушка, лавровий лист, перець чорний мелений, сіль.

Рибу помийте, наріжте невеликими шматками і відваріть із додаванням моркви, петрушки, цибулі, лаврового листа, солі та перцю.

Коли тріска звариться, перекласти її на пательню і поставити в духовку на 3-5 хвилин. Бульйон можна використовувати для рибного супу, або заморозити для майбутніх страв.

Картоплю очистіть і відваріть у підсоленій воді.

Після того, як картопля звариться, воду злийте, а картоплю накрийте кришкою і поставте в духовку, щоб обсушити картоплю від зайвої рідини на 5-7 хвилин.

Зробіть картопляне пюре, додайте 2 ст. л. розтопленого вершкового масла, гарячого молока і добре перемішайте.

Сковороду або деко змастіть олією, викладіть рибу, зверху викладіть рівний шар картопляного пюре, збризніть олією і запікайте в духовці до золотистого кольору. Подавайте з овочевим салатом, або маринованими овочами.

Читайте також:

Просто і корисно: рецепт риби, запеченої в духовці

Риба до свята: рецепт стейка з лосося

Найсамотніша риба у світі: у британському зоопарку врятували від вимирання рибу-боксера

Джерело матеріала
loader
loader