Це не смаколик, це – шедевр: готуємо десерт як знаменитий "Кіндер Пінгві"
Це не смаколик, це – шедевр: готуємо десерт як знаменитий "Кіндер Пінгві"

Це не смаколик, це – шедевр: готуємо десерт як знаменитий "Кіндер Пінгві"

Це тістечко з першого ж шматочка увійде в перелік ваших улюбленців. Шоколадний бісквіт, вершковий крем із медовими нотками та хрустка глазур – це поєднання просто ідеальне, розповідає 24 Канал з посиланням на Kanapulka.

Рецепт тістечка "Кіндер Пінгві"

  • Час: 1 година 50 хвилин
  • Порцій: 8

Інгредієнти:
– 260 грамів шматочків темного шоколаду;
– 2 яйця;
– 9 грамів ванільного цукру;
– 1/4 чайної ложки солі;
– 30 грамів цукру;
– 30 грамів борошна;
– 20 грамів какао-порошку;
– 185 мілілітрів вершків;
– 1 чайна ложка згущувача для вершків;
– 1 желатиновий лист;
– 200 грамів маскарпоне;
– 40 грамів цукрової пудри;
– 1/2 чайної ложки ванільного екстракту;
– 20 грамів кокосової олії.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  2. Розділіть білки та жовтки у різні миски.
  3. Збийте білки з ванільним цукром і сіллю до стійких піків. В іншій мисці збийте жовтки з цукром до пишної маси, це займе приблизно 2 хвилини.
  4. Просійте борошно і какао, додайте їх до жовтків і акуратно вмішайте білки. Викладіть тісто на силіконовий килимок або пергамент, розрівняйте і випікайте 5 хвилин. Залиште до повного охолодження.
  5. Тепер вершковий шар. Відкладіть 1/5 частину вершків, а решту збийте із загусником до щільних піків і поставте в холодильник. Замочіть желатиновий лист у холодній воді. Нагрійте вершки у сотейнику на середньому вогні, додайте желатин і розмішайте до повного розчинення. Зніміть з вогню.
  6. В окремій мисці збийте маскарпоне з цукровою пудрою і ванільним екстрактом. Влийте вершково-желатинову суміш і обережно перемішайте, потім додайте охолоджені збиті вершки.
  7. Складаємо тістечко. Форму для кексу застеліть харчовою плівкою, викладіть перший шар бісквіта. Викладіть половину крему, розрівняйте і приберіть у холодильник.
  8. Готуємо шоколадний шар. Наріжте 60 грамів шоколаду та помістіть у миску. Нагрійте залишені вершки і залийте ними шоколад, перемішайте до однорідної маси. Охолодіть протягом 10 хвилин.
  9. Дістаньте форму з тістечком із холодильника, нанесіть тонкий шар шоколадної глазурі на крем і знову охолодіть 30 хвилин.
  10. Викладіть залишок крему на шоколадний шар, накрийте другим бісквітним коржем і охолодіть ще 60 хвилин.
  11. Вийміть тістечко з форми, зніміть плівку і наріжте на батончики.
  12. Розтопіть залишок шоколаду на водяній бані, додайте кокосову олію і перемішайте. Охолодіть протягом 10 хвилин. Занурте кожне тістечко в глазур або рівномірно покрийте ложкою. Охолодіть протягом 2 годин або залиште на ніч.

Смачного!

Легко і витончено: як в домашніх умовах перевіритиякість масла.

Джерело матеріала
loader
loader