Чому не можна мити сиру курку перед приготуванням: неочікувана відповідь
Чому не можна мити сиру курку перед приготуванням: неочікувана відповідь

Чому не можна мити сиру курку перед приготуванням: неочікувана відповідь

М'ясник роз'яснив давнє питання про те, чи потрібно мити сиру курку перед приготуванням.

Ви дізнаєтесь:

Більшість господинь знають, що ніколи не можна їсти сиру курку. Вона містить бактерії, які можуть викликати харчове отруєння, але ці бактерії зникають, коли курка готується. Щоб краще захистити себе від цих бактерій, деякі люди миють сиру курку. Вони вважають, що промивання може видалити ще більше бактерій перед приготуванням.

Однак, миття птиці перед приготуванням насправді шкідливе для здоров'я, пише Главредз посиланням на express.co.uk.

Чому не рекомендують мити м'ясо курки

Іспанський м'ясник Ель Ас Карнісеро, який має понад 30 років досвіду роботи з м'ясом заявив, що мити курку перед приготуванням не потрібно. Він також сказав, що це може бути небезпечно.

"М'ясо може містити бактерії, і коли ми ставимо його під кран, всі бризки води можуть забруднити прилади, посуд, раковину. Але чи знаєте ви, наскільки це небезпечно?", - каже м’ясник.

Він вважає, що миття м'яса може фактично збільшити ризик захворіти на такі хвороби, як сальмонела, блювота, діарея, біль у шлунку.

Замість цього він порадив глядачам переконатися, що вони готують м'ясо до готовності, щоб внутрішня температура перевищувала 65 градусів.

"Це все усуне. Але, будь ласка, не мийте м'ясо. Звідки ви це берете?", - наголосив він.

Чому не можна мити сиру курку перед приготуванням: неочікувана відповідь
Час приготування м'яса птиці / Інфографіка: Главред

Читайте також:

Що таке Express.co.uk?

Express.co.uk — це британський новинний вебсайт, пов’язаний із газетою Daily Express, яка є однією з найстаріших таблоїдних газет у Великій Британії. Сайт належить до медіакомпанії Reach PLC, яка також володіє іншими популярними виданнями, такими як Daily Mirror та Daily Star.

Джерело матеріала
loader