Соковита курка в кефірному маринаді: переможниця "Мастер Шеф" розкрила улюблений рецепт
Соковита курка в кефірному маринаді: переможниця "Мастер Шеф" розкрила улюблений рецепт

Соковита курка в кефірному маринаді: переможниця "Мастер Шеф" розкрила улюблений рецепт

Валерія Матрохіна, переможниця дванадцятого сезону "Мастер Шеф" показала, як приготувати смачну та соковиту курку в кефірному маринаді, повідомляє Політека.

Для кефірного маринаду на 500-700 г курки (філе стегна) переможниця "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна бере:

  • 250 мл кефіру 2,5%
  • 3-4 ст.л. оливкової олії
  • 1 ст.л. меду
  • 1 ч.л. без гірки сушеного орегано
  • 5 зубчиків часнику
  • декілька гілочок розмарину
  • сіль і мелений перець - за смаком

Крім того, як повідомляє Політека, для запікання курки переможниця "Мастер Шеф" також використала:

  • половинку лимона
  • 2 гілочки розмарину
  • 5-6 гілочок тимʼяну
  • мелений перець

Курку викладаємо в миску, заливаємо кефіром, додаємо оливкову олію, мед, сушене орегано, часник, трішки розмарину, сіль, перець, перемішуємо, накриваємо плівкою та відправляємо в холодильник маринуватися мінімум на три години, а краще на ніч.

Замариновану курку переможниця "Мастер Шеф" перекладає в форму для запікання разом із маринадом. Зверху додаємо лимон, нарізаний кільцями, гілочки розмарину, тимʼян і приправляємо меленим перцем.

Запікати курку в кефірному маринаді треба в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно пів години.

"Виходить супер ніжна, соковита, ароматна курка, зберігайте рецепт та готуйте", – радить переможниця "Мастер Шеф".

Останні новини України:

Крім того, Політека розповідала, що суддя "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився покращеним рецептом торта "Наполеон".

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader