/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fd209c1eb80c88bcce0d463c60f085e47.jpg)
Шкаралупа не буде тріскатися: що обов'язково треба додати у воду під час варіння яєць
Ціла шкаралупа важлива не лише для естетичного вигляду яєць, а й для правильного приготування. 24 Канал пропонує звернути увагу на пораду Papilot, аби назавжди залишити проблему з трісканням шкаралупи у минулому.
Як запобігти трісканню шкаралупи яєць
Єдина причина, чому шкаралупа яєць тріскає під час варіння – перепад температур. Якщо помістити яйця з холодильника у киплячу воду, шкаралупа не витримає перепаду, через що утворяться тріщини.
Важливий кулінарний секрет / Фото Freepik
Уникнути цього допоможе додавання у воду чайної ложки солі та оцту. Завдяки цьому шкаралупа не просто залишиться цілою, а й буде легко відділятися під час чищення.
Також для полегшення чищення яєць після варіння їх треба помістити у холодну воду, в цьому випадку перепад температури зіграє нам на користь.
Помилка, яка стала традицією: чому цибулю та моркву не можна смажити разом.
