Давній і надійний секрет: навіщо додавати в тісто оцет і яких пропорцій дотримуватися
Давній і надійний секрет: навіщо додавати в тісто оцет і яких пропорцій дотримуватися

Давній і надійний секрет: навіщо додавати в тісто оцет і яких пропорцій дотримуватися

Тісто є основою для багатьох кулінарних шедеврів, і щоб воно вийшло ніжним та легким, слід знати декілька простих секретів. І один із них – додавання оцту. Хоча цей інгредієнт може здатися незвичним, досвідчені господині знають, що він творить дива, розповідає 24 Канал.

Навіщо додавати оцет у тісто

Оцет непомітно, але ефективно працює у поєднанні з іншими компонентами тіста, активуючи хімічні реакції, які змінюють текстуру і смак готової страви. Якщо все зробити правильно, то оцет не залишає запаху чи присмаку, а випічка стає справжньою окрасою столу.

Ідеальне тісто – поєднання секретів / Фото Freepik

Цей компонент розчиняє білкові зв’язки та змінює структуру клейковини, звільняючи більше місця для бульбашок вуглекислого газу. Оцет також добре реагує з харчовою содою або дріжджами, утворюючи ще більше бульбашок, що змушує тісто краще підніматися і тримати форму, що особливо актуально для випічки, яка легко осідає після охолодження.

Як правильно використовувати оцет

Найкраще підходить столовий або яблучний оцет, оскільки вони мають м'який смак і добре взаємодіють з іншими інгредієнтами. У тісто додають не більше 1 – 2 чайних ложок оцту, оскільки перебільшення може вплинути на смак.

Зазвичай його змішують із рідкими компонентами рецепта (молоком, водою), а вже потім додають у тісто.

Сода чи розпушувач: як зрозуміти, що додавати у тісто.

Джерело матеріала
loader
loader