![Азу для сімейної вечері: в чому секрет ситної татарської страви](https://thumbor.my.ua/FAt594f4WZb8ibl9KzSUbjpXbyI=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Feea4968a866ec654fbf9f44debfb1035.jpg)
Азу для сімейної вечері: в чому секрет ситної татарської страви
Якщо дуже зголодніли, азу - ситна й насичена м'ясна страва, яка підкорить з першої ложки.Традиційно цю татарську страву готують із картоплі, яловичини або свинини з додаванням солоних огірків, томатного соусу та спецій.Рецептом поділилась фудблогерка Валентина Саєнко.Яловичина чи телятина - 700 г;Картопля - 4 великих;Морква - 1 шт;Цибуля - 1 шт;Томатна паста - 2 ст л;Огірки солоні - 3-4 штСіль, перець, паприка,часник 3-5 зубчиків, перецьЦукор для балансу смаку за потреби.Всі овочі та мʼясо нарізати соломкою.Спочатку обсмажити картоплю, просто до скоринки.На цій же пательні смажимо мʼясо. Далі додаємо всі овочі і смажимо ще 5-7 хвилин. Слідом додаємо пасту, додаємо воду чи бульйон і тушкуємо 40-50 хвилин.Далі все змішаємо з картоплею, додамо спеції та часник і тушкуємо ще хвилин 15-20, до мʼякості картоплі.
![loader](/files/images/preloader.gif)