![Це не холодильник: де та як потрібно зберігати відкрите вино](https://thumbor.my.ua/vb-h3Jq2uifS1JSheEZG4UR062o=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F8a935bd911e6a64dc7e38764479fddff.jpg)
Це не холодильник: де та як потрібно зберігати відкрите вино
Коли залишається вино, є спокуса закоркувати його та поставити у холодильник. На жаль, це поширена помилка, яка зіпсує напій. Що насправді потрібно робити – розповідає 24 Канал.
Як зберігати відкрите вино
Відкорковану пляшку вина потрібно добре закрити та поставити у темне місце, температура якого перебуває в діапазоні 7 – 18 градусів. Наприклад, у комору, підвал чи шафу. Що стосується зберігання в холодильнику, то вино варто охолоджувати лише перед подачею.
Правильне зберігання – ті самі враження / Фото Freepik
Щодо термінів зберігання відкритого вина, сомельє радять вжити його в наступні 3 – 5 днів. Так, деякі вина можна зберігати трішки довше, однак смак напою з кожним днем ставатиме гіршим, тож у цьому немає жодного сенсу.
Швидко та дуже смачно: ресторанна запіканкана всю сім'ю.
![loader](/files/images/preloader.gif)