Соковите, як ніколи: готуємо неймовірне куряче філе, як шеф Ярославський на своїй кухні
Соковите, як ніколи: готуємо неймовірне куряче філе, як шеф Ярославський на своїй кухні

Соковите, як ніколи: готуємо неймовірне куряче філе, як шеф Ярославський на своїй кухні

Як приготувати соковите куряче філе розповідає 24 Канал з посиланням на шеф-кухаря Володимира Ярославського. Цей рецепт обіцяє задовольнити кожного!

Соковите куряче філе від Ярославського

  • Час: 20 хвилин (маринування 4 – 6 годин)
  • Порції: 4

Інгредієнти:
– 1 кілограм курячого філе;
– 1 літр води;
– 60 грамів солі;
– улюблені спеції;
– 3 зубки часнику;
– олія та вершкове масло для смаження.

Приготування:

  1. Перший секрет соковитого м'яса – пресолтинг – витримайте філе в розчині солі. На 1 кілограм птиці візьміть 1 літр води та до 60 грамів солі.
  2. Окремо доведіть до кипіння 100 грамів води та спеції: чорний та духмяний горошок, лаврове листя, часник, розмарин та чебрець. А потім додайте до основного розчину та покладіть ще 200 грамів льоду для охолодження.
  3. Занурте філе в розчин і відправте на 4 – 6 годин у холодильник.
  4. Просолене філе просушіть серветкою. На розігрітій пательні з олією спершу обсмажте м'ясо до рум'яності з одного боку (приблизно 2 хвилин), а потім з іншого боку (ще 2 хвилини).
  5. Повторіть обсмаження ще по 1 хвилині з кожного боку, зніміть філе з пательні і дайте йому відпочити 10 хвилин у теплому місці.
  6. Після цього знову розігрійте пательню, викладіть філе, додайте шматочок вершкового масла, трави на смак і розчавлені зубчики часнику.
  7. Прогрійте м'ясо по 30 секунд з кожного боку, активно поливаючи гарячим маслом – готово.

Смачного!

Сподобався рецепт? Тоді приготуйте і плов з м'ясом у каструлі.

Джерело матеріала
loader
loader