Переможниця, а тепер суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська показала, як приготувати ідеальні домашні вафлі на сухих дріжджах.
Вафлі за цим рецептом виходять хрусткими зовні, але дуже мʼякими та приємно вологими всередині. Такі вафлі універсальні, тому підійдуть як для солоних сніданків, так і для солодких.
Рецепт розрахований на родину з 4 людей. Для приготування вафель зірка "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська використовує:
- борошно - 500 г
- вершкове масло - 100 г
- молоко знежирене - 350 г
- вершки жирністю 30% - 150 г
- сіль - 1/3 ч.л.
- яйця - 3 великих або 4 маленьких
- дріжджі сухі - 10 г
- ваніль - за смаком
- за бажанням можна додати 4 ст.л. рому, він додасть смаку та "полегшить" тісто
Вершкове масло розтоплюємо в сотейнику або в мікрохвильовці. Воно має просто розтопитися, а не бути гарячим. В мисці зірка "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська змішує яйця, вершки, молоко, розтоплене масло та виделкою збиває до однорідності.
Окремо зірка "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська змішує сухі інгредієнти: борошно, цукор, сіль, ваніль, дріжджі. Вливаємо до сухих рідкі інгредієнти та вимішуємо тісто. Вимішувати тісто можна або вручну приблизно 15-20 хвилин, або в кухонній машині з насадкою пелюстка протягом 10-12 хвилин.
Тісто зірка "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська накриває рушником і лишає в теплі підходити приблизно на 40-60 хвилин. Після цього, вже перед випіканням вафель, за бажанням можна додати ром і ще раз перемішати тісто.
Смажимо вафлі у вафельниці приблизно по 3-4 хвилини.
Останні новини України:
Салат "Олівʼє" по-новому: переможниця "Мастер Шеф" дала оригінальний рецепт.
Солоний чизкейк із крабовими паличками: рецепт простої та суперсмачної закуски.
Бананові панкейки для сніданку: простий рецепт від зірки шоу "Мастер Шеф" і "Супермама".