Соковитий киш Лорен: зірка "Майстер Шеф" Клопотенко поділився простим рецептом французького пирога
Соковитий киш Лорен: зірка "Майстер Шеф" Клопотенко поділився простим рецептом французького пирога

Соковитий киш Лорен: зірка "Майстер Шеф" Клопотенко поділився простим рецептом французького пирога

Кіш складається із ніжного пісочного тіста та соковитої начинки з бекону, сиру та вершків, тому стане улюбленою стравою багатьох.

Унікальним рецептом на своєму Ютуб-каналі поділився ресторатор та переможець 5-го сезону кулінарного шоу "Мастер Шеф" Євген Клопотенко.

Для приготування тіста потрібно взяти 350 г борошна, 200 г вершкового масла, два яйця, дві столові ложки молока або води і дрібку солі. Для начинки вам знадобиться 70 г бекону (або шинки), 100 мл молока, 150 мл вершків, одне яйце, невелика цибулина, 100 г твердого сиру, дрібка меленого мускатного горіха, а також сіль і перець за смаком.

Першим кроком буде приготування тіста. Розм'якшіть вершкове масло за кімнатної температури та наріжте його кубиками. Потім візьміть борошно, додайте масло, яйця, сіль і замісіть тісто до однорідної консистенції. Якщо тісто буде розсипатися, додайте по 1-2 столові ложки води або молока, щоб домогтися необхідної текстури.

Далі розкачайте тісто до товщини 3-5 мм, а потім викладіть його у форму, формуючи бортики. Розігрійте духовку до 180 градусів. Для того, щоб тісто не піднялося під час випічки, накрийте його пергаментним папером і засипте зверху рисом, квасолею або сочевицею. Випікайте основу в духовці протягом 20 хвилин. Поки тісто випікається, переходьте до приготування начинки. Наріжте цибулю і бекон дрібними шматочками. В окремій мисці розбийте яйце і добре змішайте його з молоком, вершками, сіллю, перцем і мускатним горіхом. Потім натріть твердий сир на тертці.

Коли тісто буде готове, дістаньте його з духовки і зніміть пергамент. На основу викладіть рівномірно цибулю та бекон. Залийте їх молочно-вершковою сумішшю, щоб вона покрила всі інгредієнти. Поставте пиріг в духовку на 10 хвилин. Коли пройде цей час, дістаньте кіш з духовки, посипте його натертим твердим сиром і відправте назад ще на 10 хвилин, щоб сир розплавився і злегка підрум'янувся.

Головний секрет цього рецепту – це ідеальне поєднання пісочного тіста та кремової начинки. Готуйте із задоволенням.

Останні новини України:

Салат "Олівʼє" по-новому: переможниця "Мастер Шеф" дала оригінальний рецепт.

Солоний чизкейк із крабовими паличками: рецепт простої та суперсмачної закуски.

Бананові панкейки для сніданку: простий рецепт від зірки шоу "Мастер Шеф" і "Супермама".

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader