Романтична вечеря вдома: три страви, які вразять в саме серце
Романтична вечеря вдома: три страви, які вразять в саме серце

Романтична вечеря вдома: три страви, які вразять в саме серце

Щоб вразити кохану людину, не потрібно годинами стояти біля плити. Достатньо кількох перевірених рецептів, які мають ефектний вигляд і дарують справжнє кулінарне задоволення.Gazeta.ua ділиться трьома стравами, які допоможуть створити незабутню атмосферу та підкорити серце через шлунок.Однозначно вразить ваших рідних та гостей своїм виглядом.Хрусткий хліб з сиром за рецептом суперфіналістки Мастершеф Ольги Рябенко.Кругла хлібинаСир Камамбер - 1 шт;Олія з Травами- базилік, орегано, розмарин- 100 мл;Мед - 2 ч. л;Часник- 2 зубчики;Сіль, перець;Сухофрукти (родзинки, вишні, журавлина) - 100 г;Горіхи - 70 г;Розмарин для декору за бажанням.Зріжте верхівку хлібини. Виріжте середину хліба за розміром вашого камамберу, створюючи "гніздо".Змішайте в олію з медом. Додайте часник, сіль, перець та змастіть ретельно хліб всередині та всі бортики.Покладіть сир камамбер у підготовлене гніздо хліба. Зробіть на ньому надрізи. Навколо сира розкладіть сухофрукти та горіхи.Зробіть надрізи на хлібині, (але не прорізайте до кінця).Змастіть сир та хліб олією з медом, що залишилася.Випікайте у розігрітій духовці до 190°С приблизно 15-20 хвилин, поки сир не розплавиться, а хліб стане хрустким.Подайте гарячим. Хліб відривайте руками, вмочуючи у теплий, тягучий сир. Яловича вирізка - 1 кгЧасник - 4 зубчикиСметана - 200 гШпинат - 1 пучокКріп свіжий за смакомСіль за смакомЧорний перець за смакомОкріп за смакомКрижана вода за смакомХрін для посипанняПомите м'ясо замочити в часниковому соусі, не солити. Щільно скласти в тісну форму, накрити і зберігати в холодному місці впродовж доби. Відбити, посолити, посипати грубо розтовченим перцем і смажити з обох боків в гарячій олії до утворення рум'яної шкірочки. Полити окропом, закип'ятити і поставити в нагріту духовку, щоб м'ясо стало повністю готовим. Часник подушити ножем або пресом, змішати з пів склянки крижаної води, і залити сумішшю м'ясо. Час від часу перевертати м'ясо в формі протягом доби.Дрібно нарізаний шпинат та кріп закип'ятити у кількох ложках сметани, витиснути зубчик часнику, вимішати та довести до кипіння. Перед подачею на стіл нарізати печеню тонкими пластинками впоперек волокон, викласти на полумисок і полити соусом. Для однорідності соус можна збити блендером. Зверху посипати хроном, натертим на дрібній терці або дрібно порізаним кропом.руколаавокадосир фелата (або інший солоний чи блакитний сир)лохинагорішки (волоські чи кедрові, за бажанням можна додати насіння чіа)Заправка1-2 стл оливкової олії1 стл лимонного соку1 чл бальзамічного соусу1 чл гірчиці в зернах1 чл медуАвокадо, сир та горішки попередньо нарізаємо невеликими шматочками.Для заправки змішуємо всі компоненти до однорідності.В тарілку викладаємо листя салату, додаємо всі інші інгредієнти, поливаємо готовою заправкою та смакуємо.За бажанням салат можна доповнити хамоном чи креветками.

Джерело матеріала
loader
loader