Личинки у хлібі, сирі та макаронах? У ЄС дозволили нове джерело білка у продуктах
Личинки у хлібі, сирі та макаронах? У ЄС дозволили нове джерело білка у продуктах

Личинки у хлібі, сирі та макаронах? У ЄС дозволили нове джерело білка у продуктах

У це важко повірити, але в ЄС з 10 лютого дозволили додавати личинок у продукти, такі як хліб, макарони, сир та навіть печиво. Це рішення було ухвалено з метою знайти нові джерела білка для людей.

Личинки, які будуть використовуватися – це так звані борошняні черв'яки (Tenebrio molitor), а їх додавання в їжу буде обмежено до 4% від загального складу.

Про це повідомляє eunews.

Скрін, відео YouTube макарони

Таке рішення стало частиною ширшої ініціативи в Європі, де вже кілька років шукають альтернативи традиційним джерелам білка, включаючи їстівні комахи. Наприклад, нещодавно дозволили використовувати борошно із сарани та черв'яків. Цей спосіб був схвалений Європейською комісією після наукових висновків, що такі продукти є безпечними для здоров'я.

Хоча ці нововведення вже набирають чинності, не все ще звикли до ідеї їсти комах. Але зі зростанням населення і скороченням сільськогосподарського виробництва використання таких альтернатив стає все більш популярним.

Крім того, відома французька компанія Nutri'Earth отримала ексклюзивне право на виробництво борошна з личинок протягом наступних п'яти років, що означає, що вони будуть одними з перших, хто продаватиме такі продукти в Європі.

Європейська комісія вважає, що такі рішення можуть допомогти у вирішенні продовольчих проблем, адже їстівні комахи – це стійкіше та екологічніше джерело харчування.

Крім того, Знай.ua повідомляв про київських тіктокерів, вплив кокаїну на щурів та дослідження котячих ерекцій: що США купили на трильйон у 2024 році

Теги за темою
продукти
Джерело матеріала
loader
loader