Домашній батон: як легко приготувати ароматну домашню випічку
Домашній батон: як легко приготувати ароматну домашню випічку

Домашній батон: як легко приготувати ароматну домашню випічку

Готовому батону необхідно дати трохи охолонути, перш ніж їсти його.

Батон, приготований у домашніх умовах, має особливий аромат і виходить смачнішим, ніж із магазину. Приготувати його досить просто. Як саме — розповіла і показала кулінарна блогерка Світлана Бауер.

Домашній батон

Інгредієнти:

  • тепла вода – 200 мл;
  • сіль – 0,5-1 ч. л;
  • цукор – 3 ст. л;
  • рослинна олія – 30 мл;
  • сухі дріжджі – 5 г (свіжі – 15 г);
  • борошно – приблизно 350 г.

Спосіб приготування:

У миску налити теплу воду, додати сіль, цукор і дріжджі. Усе добре перемішати, щоб усе розчинилося. Просіяти борошно і поступово додати його в миску. Замісити тісто, під час замісу додавши олію, і ретельно вимішати.

Накрити тісто рушником і залишити в теплому місці на 1 годину, щоб воно збільшилося вдвічі.

Після вистоювання викласти тісто на стіл, обім'яти його і розкачати в пласт. Згорнути тісто в рулет, ретельно защипуючи краї, і підвернути їх усередину. Перекласти батон на деко, застелене папером для випічки.

Накрити батон рушником і залишити на 20-30 хвилин. Зробити на батоні надрізи, змастити поверхню збитим яйцем.

Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин до золотистої скоринки.

Читайте також:

Перекус нашвидкуруч: рецепт бутербродів із сиром і крабовими паличками

Хліб із гарбузом: рецепт по-справжньому осінньої випічки

Справжній смак Італії за лічені хвилини: рецепт фокаччі з оливками та розмарином

Джерело матеріала
loader
loader