Він кращий за "той самий" шоколад: як легко приготувати дубайський торт
Він кращий за "той самий" шоколад: як легко приготувати дубайський торт

Він кращий за "той самий" шоколад: як легко приготувати дубайський торт

Дубайський торт – це той десерт, який зробить з вас визнаного майстра кулінарного мистецтва. 24 Канал пропонує приготувати цю вишукану насолоду за простим рецептом порталу Beszamel.

Рецепт дубайського торта

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 12

Інгредієнти:
Низ:
– 50 грамів дрібно нарізаних фісташок;
– щіпка солі;
– 150 грамів чорного шоколаду;
– 80 грамів вершкового масла.
Для начинки:
– 50 грамів вершкового масла;
– 400 грамів тіста катаїфі;
– 100 грамів цукрової пудри;
– 1 чайна ложка ванільного цукру;
– 200 грамів фісташкової пасти;
– 100 грамів розтопленого вершкового масла.
Для глазурі:
– 150 грамів чорного шоколаду;
– 100 мілілітрів вершків 30%;
– жменя подрібнених фісташок для прикраси.

Приготування:

  1. Змішайте подрібнені фісташки з розтопленим шоколадом та маслом.
  2. Викладіть суміш у форму для випікання, застелену пергаментним папером, та поставте в холодильник.
  3. Наріжте тісто катаїфі на невеликі шматочки. Обсмажте їх на вершковому маслі з цукровою пудрою та ванільним цукром до золотистого кольору.
  4. Охолодіть та змішайте з фісташковою пастою.
  5. Викладіть начинку на охолоджену основу та рівномірно розподіліть.
  6. Розтопіть шоколад у гарячих вершках, перемішайте до однорідності. Залийте торт глазур'ю.
  7. Посипте торт подрібненими фісташками та поставте в холодильник на кілька годин, а краще – на ніч.

Смачного!

Омлет залишиться пишним навіть на тарілці: що в нього треба додати.

Джерело матеріала
loader