Як передає Укрінформ, про це Український дім повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
«Разом ми досліджували, як українська кухня втілює соборність – єдність, що виходить за межі географії та історії. Через різноманіття регіональних страв ми показали, як інгредієнти з усіх куточків України – карпатські трави, поліські гриби, бессарабські вина та кримськотатарські прянощі – зливаються в нашу багату кулінарну спадщину», – йдеться в дописі.
Цього разу організатори зосередилися на перших стравах. Гості скуштували насичені смаки традиційного червоного борщу зі свининою, зеленого борщу зі щавлем і яйцем, капусняку з пшоном, юшки з грибами, горохового супу з копченими свинячими ребрами, пісного розсольнику та ніжного супу з галушками на курячому бульйоні.
«Нашою провідницею в цій кулінарній подорожі була експертка, авторка праці Їжакультура, Олена Брайченко, чия презентація оживила кожну страву. Вона розповіла про історію кожної страви і розкрила її укоріненість в регіональних традиціях України. Її знання історичних і географічних взаємних впливів допомогли нам зрозуміти, як різноманітні ландшафти України та культурний обмін сформували наші перші страви», – йдеться в повідомленні.
Український дім у Данії подякував усім, хто долучився до святкування єдності через кулінарні традиції, та анонсував проведення наступних кулінарних подій.
Як повідомляв Укрінформ, офіційне відкриття Українського дому в Данії в центрі Копенгагена відбулося 24 лютого 2023 року.
Фото: Daria Sivirin