Ідеальний стейк рибай з грибами та ягідним соусом: покроковий рецепт від зірки "Мастер Шеф"
Ідеальний стейк рибай з грибами та ягідним соусом: покроковий рецепт від зірки "Мастер Шеф"

Ідеальний стейк рибай з грибами та ягідним соусом: покроковий рецепт від зірки "Мастер Шеф"

Стейк рибай із білими грибами та вишуканим соусом на основі чорної смородини стане хітом на будь-якому святковому столі.

Унікальним рецептом на своєму Ютуб-каналі поділилася переможниця кулінарного шоу "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська.

Для приготування стейка вам знадобляться такі інгредієнти: українське м'ясо з ніжними прожилками жиру, що дають соковитість та м'якість при приготуванні. Крім того, для гарніру ми будемо використовувати свіжі білі гриби, а для приготування соусу нам знадобляться чорна смородина та сухе червоне вино. Підготуйте також вершкове масло, тимян, молодий часник, сіль, перець та шнітт-цибулю.

Почнемо з приготування стейка. Спершу дайте м'ясу трохи полежати при кімнатній температурі, щоб воно не було холодним, коли потрапить на сковороду. Це важливо, щоб стейк рівномірно прогрівався і не сталося різкого перепаду температур. Нагрівайте сковороду, бажано чавунну, і коли вона добре розігріється, покладіть стейк. Не додавайте масла на початку, це може призвести до того, що сік з м'яса вийде надто швидко.

Смажимо стейк на середньому вогні, не перевертаючи його часто. Для того, щоб досягти бажаної ступені прожарки, можна використовувати кулінарний термометр. Наприклад, для середньої прожарки (medium rare) температура всередині м'яса повинна бути близько 50-55 градусів. Не забувайте, що сіль потрібно додавати лише в кінці, коли стейк вже готовий.

Поки готується стейк, перейдемо до грибів. Візьміть сковороду, розігрійте її і додайте ложку масла. Коли масло розтане, кладемо гриби, акуратно додаючи їх по одному. Після того як гриби трохи підсмажаться, додаємо до них пару зубчиків часнику, розрізаного на великі шматки. Солимо гриби в кінці, щоб вони не втратили свою текстуру. Гриби повинні томитися в олії, тому додавайте її поступово. Коли гриби готові, знімаємо їх зі сковороди і приступаємо до соусу.

Для приготування соусу візьміть сковороду, де готували стейк, і залийте її червоним вином. Додайте чорну смородину та трохи цукру, щоб збалансувати кислинку. Якщо є можливість, додайте трохи м'ясного бульйону – він додасть глибини смаку. Коли соус зменшиться в об'ємі і стане густим, знімаємо його з вогню. Додайте шматочок вершкового масла, щоб соус став більш ніжним і глянцевим.

Останні новини України:

Салат "Олівʼє" по-новому: переможниця "Мастер Шеф" дала оригінальний рецепт.

Солоний чизкейк із крабовими паличками: рецепт простої та суперсмачної закуски.

Бананові панкейки для сніданку: простий рецепт від зірки шоу "Мастер Шеф" і "Супермама".

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader