![Ця закуска повинна бути у кожному холодильнику: як засолити лосось, наче в дорогому ресторані](https://thumbor.my.ua/0pN901hidcIMV9j8DRYZtbjnySE=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fc03f0f87f7b3e322770a0cbadf29035a.jpg)
Ця закуска повинна бути у кожному холодильнику: як засолити лосось, наче в дорогому ресторані
Апетитна ресторанна закуска
Справжні ресторанні страви можна готувати вдома. Ми ділились рецептом котлети "Кордон блю". Тепер розповімо, як приготувати розкішну закуску — лосось гравлакс.
Це риба, яка маринується з цедрою та буряком. Завдяки цьому вона набуває оригінального смаку та аромату, а ще — яскравого кольору. Рецептом поділились у кулінарному блозі lyudakryanga.
Інгредієнти:
- Лосось (філе зі шкірою) – 300 г
- Буряк – 1 невеликий
- Цедра апельсина – 1/2 шт.
- Сіль – 60 г
- Цукор – 30 г
- Кріп – 1/2 пучка
- Чорний перець – 1/2 ч.л.
- Горілка або джин – 1 ст. л. (не обов’язково)
Спосіб приготування:
- Буряк почистіть від шкірки. Натріть його на невеликій тертці або перебийте блендером. Зніміть з апельсина цедру і також подрібніть.
- Цедру та буряк змішайте з сіллю, цукром, подрібненим кропом і перцем. розділіть цю масу навпіл.
- Розстеліть на столі харчову плівку. Викладіть на неї частину суміші, зверху покладіть лосося шкірою вниз. Полийте його горілкою або джином.
- Покрийте лосось залишками суміші. Щільно загорніть його у плівку, покладіть у форму й накрийте чимось важким.
- Замариновану рибу залиште в холодильнику на 24-36 годин. Впродовж цього часу кожні 12 годин перевертайте. Коли риба замаринується, видаліть маринад, промийте рибу й наріжте тонкими скибочками.
View this post on Instagram
![loader](/files/images/preloader.gif)