Соковито і дуже смачно: рецепт курки по-грузинськи до вечері
Соковито і дуже смачно: рецепт курки по-грузинськи до вечері

Соковито і дуже смачно: рецепт курки по-грузинськи до вечері

Щоб курка була смачнішою, дайте їй настоятися під кришкою 15 хвилин після приготування.

Куряче м'ясо — один із найбільш універсальних і популярних продуктів. Воно швидко готується, не обтяжує шлунок і підходить для безлічі найрізноманітніших страв. Кулінарна блогерка Катерина Мовчан поділилася рецептом курочки по-грузинськи. На виході виходить пряна, гаряча і нереально смачна страва, яка легко готується.

Курка по-грузинськи

Інгредієнти:

  • філе стегна – 600 г;
  • цибуля – 3 шт;
  • часник – 2 зубчики;
  • томати у власному соку – 400 г;
  • томатна паста – 2 ст. л;
  • волоські горіхи – 50 г;
  • гілочка м'яти;
  • пучок петрушки (хто любить, можете додати кінзу);
  • хмелі-сунелі – 1 ч. л;
  • мелена паприка – 1 ч. л;
  • цукор – 1 ч. л;
  • мелений коріандр – 0,5 ч. л;
  • сіль і перець за смаком;
  • невеликий шматочок вершкового масла і трохи олії для смаження.

Спосіб приготування:

Філе стегна розрізати на три рівні частини. У сковорідці розігріти олію з рослинною олією. Всипати порізану курку і смажити на середньому нагріванні до золотистого кольору.

Цибулю порізати півкільцями або пір'ям і додати до м'яса. Перемішати, накрити кришкою і готувати до м'якості цибулі 10 хвилин, періодично перемішувати.

Після цього в сковорідку додати томати у власному соку і спеції: хмелі-сунелі, паприку, коріандр, сіль і перець. Туди ж відправити томатну пасту, добре перемішати і готувати 15-20 хвилин під кришкою, періодично помішуючи.

Дрібно порізати часник, листя м'яти, петрушку і подрібнити горіхи. Додати це все до м'яса, перемішати, протушкувати ще трошки і вимкнути. Накрити кришкою і дати настоятися 15 хвилин, після чого можна подавати до столу з будь-яким гарніром.

Читайте також:

Ідеальна запечена курка на святковий стіл: простий рецепт

Курка у вершковому соусі з паприкою: рецепт смачної страви з англійської кухні

Курка у винно-вершковому соусі зі шпинатом: рецепт вишуканої та дуже простої страви на вечерю

Джерело матеріала
loader