Названо особливості географії експорту української пшениці
Названо особливості географії експорту української пшениці

Названо особливості географії експорту української пшениці

За перші 7 місяців сезону з України експортовано практично 10 млн т пшениці. Основним імпортером української пшениці є Іспанія, куди пішло близько 25% тотального обсягу експорту.

Про це розповів аналітик зернового ринку «УкрАгроКонсалт» Максим Харченко під час Всеукраїнського практичного форуму «День агронома».

Аналітик повідомив, що в Іспанії спостерігається дефіцит фуражного зерна, тому там активно закуповують українську пшеницю.

«Інша особливість цього сезону — фокус експортерів на південно-східній Азії. Пшеницю активно відвантажували до Індонезії, В’єтнаму та Таїланду, де спостерігається розвиток тваринництва й дедалі більший попит на фуражне зерно», — зазначив Максим Харченко. 

Він додав, що ще однією особливістю географії експорту пшениці є експорт до Алжиру. Експерт пояснює, що зазвичай це традиційний ринок збуту для французької пшениці. Але цього сезону у Франції зібрали найменший врожай пшениці за останні 20 років, тому Україні вдалося закріпитися на цьому ринку. Очікується, що за умови збереження поточної ситуації наступного сезону Україні також вдасться експортувати туди значні обсяги пшениці.


Вікторія Полевик, AgroPortal.ua

Джерело матеріала
loader