Ідеальне капучино вдома: бариста розкрив головний секрет пишної пінки
Ідеальне капучино вдома: бариста розкрив головний секрет пишної пінки

Ідеальне капучино вдома: бариста розкрив головний секрет пишної пінки

Багато хто вважає, що пишну, стійку пінку для капучино можна отримати тільки за допомогою професійної кавомашини. Але насправді секрет ідеального капучино - не в дорогому обладнанні і навіть не в якісному зерні, а у правильно підібраному та підігрітому молоці.Бариста та блогер Данило Шевцов на своїй сторінці в ТікТок розповів, як можна збити молоко в домашніх умовах. Навіть без особливих пристроїв вийде приготувати ідеальний капучино та какао.Капучино - це кавовий напій на основі еспресо. Саме воно є запорукою гладкого та насиченого напою. Наприклад, зробити капучино на каві з джезви (турки, ібрика) чи пуроверу. Тому, знадобиться саме еспресо, яке готує лише кавомашина. Також капучино - це ідеальний баланс кави і парного молока з пінкою.У цій каві важлива структура та рівномірний розподіл елементів на рівні третини, а це можливо тільки за умови високої температури того ж молока. Тобто, додаючи до кави холодне, навіть збите молоко, результат не буде таким, який очікується. Майстерно приготований капучино має бути насиченим, але не кислим і мати м'який солодкуватий присмак молока.Оберіть молоко жирністю від 2.5%. Можна використовувати також альтернативні види, але щоб вони містили потрібну жирність.Нагрійте молоко. Це можна робити у сотейнику на великому вогні.Відміряйте необхідну кількість молока. Наприклад, скористайтеся пітчером, якщо маєте, або налийте стільки, скільки вам потрібно для порції капучино чи какао.Нагрійте молоко до теплого стану. Воно швидко нагрівається, від однієї хвилини, тож перевіряйте постійно крапнувши трохи собі на руку, або скористайтеся термометром - температура має бути 60−65 градусів.Візьміть френч-прес (пристрій, який часто використовують для заварювання чаю) і налийте туди нагріте молоко. З допомогою сітчастої пластини збивайте молоко рухами вверх-вниз. Це займає до двох хвилин. Повітря буде проходити крізь дірочки, що наситить молоко маленькими порціями бульбашок.Перелийте збите молоко у чашку чи пінчер та простукайте дном по поверхні стола. Це потрібно для стабілізації піни та правильного розшарування.Наливайте молоко у ваш напій, для капучино це має бути гарячий еспресо, круговими рухами, а під кінець зробіть ніби зигзаг рукою, щоб отримати візерунок.

Джерело матеріала
loader
loader