Смакуватиме і тим, хто думав, що не любить: рецепт гарбузової каші
Смакуватиме і тим, хто думав, що не любить: рецепт гарбузової каші

Смакуватиме і тим, хто думав, що не любить: рецепт гарбузової каші

24 Канал пропонує класику: гарбузову кашу на молоці з додаванням рису. Цю поживну страву називають корисним початком дня, що приваблює тих, хто шукає не лише смаку, але й користі від ранкового прийому їжі.

Гарбузова каша з рисом на молоці

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 2

Інгредієнти:
– 220 грамів гарбуза;
– 150 мілілітрів молока;
– 50 мілілітрів води;
– 50 грамів круглого рису;
– 1 столова ложка цукру;
– 20 грамів вершкового масла;
– сіль – на смак.

Приготування:

  1. Гарбуз очистьте від шкірки та насіння, наріжте дрібними кубиками.
  2. Перекладіть в каструлю, влийте воду, накрийте кришкою, доведіть до кипіння. Тоді вогонь зменште до мінімального і тушкуйте гарбуз 10 хвилин.
  3. Після того, як гарбуз стане м'яким, влийте молоко, всипте сіль і цукор. Можете за бажанням додати корицю, ваніль або мускатний горіх.
  4. Доведіть до кипіння, потім розсипте рис рівномірно по поверхні, не перемішуючи. Залиште в такому вигляді і варіть до готовності рису приблизно 30 хвилин під закритою кришкою на мінімальному вогні.
  5. Коли каша гарбузова з рисом на молоці буде готова, шматочки гарбуза можете розім'яти ложкою в пюре або залишити так – на ваш розсуд.

Смачного!

Сподобався рецепт? Тоді приготуйте і солоні сирники із зеленою цибулею.

Джерело матеріала
loader
loader