У Львові відбулися два національні чемпіонати з лате-арту та приготування кави у джезві.
Про це повідомляє «Реве та стогне ресторатор» з посиланням на організатора чемпіонату SCA Ukraine.
Переможцями стали:
- у категорії «лате-арт» — бариста з кавового холдингу CLUB KAVY Артур Кравчук;
- у категорії «приготування кави у джезві» — бариста кавʼярня beshá (Запоріжжя) Олексій Юркевський.
Фото: SCA Ukraine
Чемпіонат з лате-арту проходив у 3 окремі раунди: попередній, півфінал та фінал. В останньому етапі 6 найкращих учасників готували:
- 2 набори латте, виконання вільним вливанням,
- 1 набір дизайнерських візерунків.
«На чемпіонаті з лате-арту оцінюються візуальні атрибути, креативність бариста, контраст малюнків і їхня ідентичність у парах та загальний виступ», — пояснюють у SCA Ukraine.
Змагання з приготування кави у джезві відбувалися у 2 раунди. У фіналі учасники подають по одній групі класичних (без використання додаткових інгредієнтів, крім кави і води) та авторських напоїв, приготованих у джезві (турці).
Переможці національних чемпіонатів представлять Україну на світовому етапі, який відбудеться в Женеві 26-28 червня 2025 року.
Читайте також: Що таке «кавʼярня третьої хвилі»? Звідки ці хвилі та яка зараз кавова культура в Україні