Ключові відповіді на питання:
Домашній майонез має менш тривалий термін зберігання, ніж домашній, але конкретні умови залежать від виробника. Найкращий вихід, як зазначає Главред з посиланням на експертів ТСН, орієнтуватися на інформацію, зазначену на упаковці.
Як довго можна зберігати майонез?
Тривалість зберігання – у закритому вигляді майонез може залишатися придатним від 30 до 120 днів залежно від складу. Наприклад, класичний "Провансаль" зберігається 90 діб. Чим менше консервантів у складі, тим швидше майонез зіпсується.
При якій температурі необхідно зберігати майонез?
Оптимальна температура зберігання – зазвичай від 0°C до 10°C, хоча деякі соуси в м'якому пакованні можна зберігати до 18°C, але тоді їхній термін придатності скорочується.
Яке пакування майонезу краще?
Рекомендується купувати майонез у скляних банках з кришкою або в дойпаках із пластиковою кришечкою, які забезпечують герметичність.
До слова, раніше експерти пояснювали, чим відрізняється майонез від салатного соусу. Виявляється, що вони мають виразну різницю у смаку завдяки одній хитрості.
Більше корисних новин:
Що таке майонез?
Майонез - холодний яєчно-масляний соус. Спочатку був притаманний французькій кухні, звідки його запозичили практично всі розвинені народи світу. У сучасній кулінарії відомий по всьому світу, часто використовується як напівфабрикат для приготування інших страв, зокрема, запікання м'яса. В українській кухні відомий з XX століття, раніше фігурував під місцевою назвою жовток, наданою за основною складовою - жовтками курячих яєць.