Ніжні та м’якесенькі хачапурі можна приготувати за 30 хвилин: простий рецепт
Ніжні та м’якесенькі хачапурі можна приготувати за 30 хвилин: простий рецепт

Ніжні та м’якесенькі хачапурі можна приготувати за 30 хвилин: простий рецепт

Як готувати хачапурі на сковороді

В духовці можна приготувати чимало смачних страв. Приміром, ми ділились рецептом соковитих котлет. Втім, для багатьох видів випічки підійде і сковорода. Ділимось відповідним рецептом.

У кулінарному блозі alin_withkitchen розповіли, як приготувати апетитні хачапурі на сковороді. Це дуже ситна та ароматна випічка, в яку можна покласти багато сирної начинки. Особливість цієї страви у тому, що сир під час приготування плавиться всередині тіста, тому хачапурі найсмачніші саме гарячими.

Інгредієнти:

  • 300 мл кефіру
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. солі
  • 1 ч.л. цукру
  • 3 ст.л. рослинної олії
  • 450 г борошна
  • 10 г розпушувача

Для начинки:

  • 350 г сиру (сулугуні або інший м’який сир)
  • 1 яйце
  • сіль до смаку

Спосіб приготування:

  1. Змішайте вінчиком майже всі інгредієнти для тіста: кефір, яйце, сіль, цукор, рослинну олію. Коли маса стане однорідною, додайте борошно з розпушувачем і замісіть м’яке тісто.
  2. Для начинки натріть сир, додайте у нього яйце і перемішайте. При необхідності додайте сіль, але обережно — сир уже солоний.
  3. Розділіть тісто на кілька частин, розкатайте кожну в корж. У центр кожного коржа покладіть начинку, зберіть краї тіста в "мішечок" і щільно заліпіть. А потім розкатайте знову в корж.
  4. Смажте хачапурі на сухій сковороді на середньому вогні до рум’яної скоринки з обох боків. Змащуйте готові хачапурі шматочком вершкового масла.
View this post on Instagram

A post shared by СМАЧНІ РЕЦЕПТИ| теплі історії|сімейний блог|креативний контент | (@alin_withkitchen)

Джерело матеріала
loader
loader