Пиріг, який підкорює з першого укусу: тісто, що хрумтить, і ніжна яблучно-макова начинка, рецепт
Пиріг, який підкорює з першого укусу: тісто, що хрумтить, і ніжна яблучно-макова начинка, рецепт

Пиріг, який підкорює з першого укусу: тісто, що хрумтить, і ніжна яблучно-макова начинка, рецепт

Тісто для цього пирога виходить дуже смачне, адже замішувати його потрібно на вершковому маслі, сметані та яйцях.

Підстава вийде хрумкою, а начинка – ніжною та ароматною. Спробувавши раз, ви повернетеся до цього рецепту багаторазово.

Пиріг з маком, яблуками. Фото: скрін Ютуб

Інгредієнти для пирога:

  • Сир кисломолочний – 200 г;
  • Борошно – 300 г;
  • Цукор – 100 г;
  • Яблука – 2 штуки;
  • Сметана – 200 г;
  • Олія вершкове – 150 грамів;
  • Яйця – 3 штуки;
  • Мак – 20 грамів;
  • Крупа манна – 45 г;
  • Розпушувач – 2 грами.

Як приготувати тісто?

У мікрохвильовій печі розтопіть вершкове масло до рідкого стану. Борошно просійте разом із розпушувачем. У глибоку миску відправте вершкове масло, половину цукру і 2 яйця. Все це потрібно добре збити віночком чи міксером до однорідної маси. Туди ж влити половину вказаної ваги сметани і всипати третину борошна з розпушувачем. Потім додаємо борошно, що залишилося, і замішуємо тісто. Третина цього тесту слід загорнути пакет і відправити в морозильну камеру.

Приготування начинки:

Для начинки слід у миску висипати сир, сметану та яйце і збити все це міксером до однорідності. Туди ж додаємо цукор, манну крупу та мак і добре перемішуємо. Яблука зачищаємо від шкірки і видаляємо серцевину, натираємо яблуко та велику тертку або нарізаємо дрібними кубиками і додаємо до макової суміші.

Пиріг з маком, яблуками. Фото: скрін Ютуб

У форму вистеліть тісто, щоб утворилося дно і борти в цей час розігріваємо до 180 градусів. Духовку тим часом розігріваємо до 180 градусів. На основу тіста викладаємо всю начинку і рівномірно розподіляємо ложкою.

Пиріг з маком, яблуками. Фото: скрін Ютуб

Тісто дістаємо з морозилки та натираємо на начинку, рівномірно. Пиріг повинен стояти у духовці протягом 40 хвилин. Зверху повинні отримати рум'яну скоринку, а всередині – м'яку та соковиту начинку.

Раніше ми повідомляли, що Новий рік ще витає в повітрі: рецепт ароматного пісочного пирога з апельсинами.

Джерело матеріала
loader