Краще, ніж із магазину: рецепт домашнього шоколадного масла
Краще, ніж із магазину: рецепт домашнього шоколадного масла

Краще, ніж із магазину: рецепт домашнього шоколадного масла

Цедра апельсина надає шоколадному маслу особливого смакового акценту і робить його ще ароматнішим.

Ароматне, з яскравим смаком шоколадне масло не обов'язково купувати. Його можна приготувати вдома, і воно буде ще смачнішим, ніж покупне. Як це зробити, розповіла і показала відома українська кулінарна блогерка Валерія Велігура.

Шоколадне масло

Інгредієнти:

  • шоколад – 100 г;
  • масло (82,5%) – 200 г;
  • цедра 1 апельсина;
  • кориця – 1/2 ч. л;
  • какао – 20 г.

Спосіб приготування:

У каструлі воду довести до кипіння і зменшити вогонь. Зверху поставити ємність із шоколадом, щоб вона не торкалася води, і дати йому підтанути. Перемішати, щоб він повністю розтанув, додати м'яке вершкове масло і тримати на вогні, як показано на відео, до повного розчинення.

Зняти масу з вогню, додати цедру апельсина, корицю, какао і ретельно перемішати. Дати охолонути до кімнатної температури і вилити у форму. Прибрати в холодильник до застигання (2-3 години). ⠀

Щоб масло можна було вийняти з форми і зберігати його в маслянці, краще використовувати під час заливання силіконову або пластикову форму. Масло необхідно ставити не в холодильник, а відправити на ніч у Після цього зняти форму і поставити в холодильник на кілька годин для розморожування.

Читайте також:

Неймовірно смачний солодкий рулет: рецепт випічки з апельсином і шоколадом

Торт з абрикосами та шоколадом: простий рецепт смачного десерту

Простий пиріг із шоколадом і какао: найпростіший рецепт смачного десерту

Джерело матеріала
loader