На Рівненщині готують старовинний крупник зі свинячим шлунком
На Рівненщині готують старовинний крупник зі свинячим шлунком

На Рівненщині готують старовинний крупник зі свинячим шлунком

Господині всієї України дедалі частіше відроджують спадкові страви свого регіону. Відомою гастроспадщиною Рівненщини є крупник, або ж куліш зі свинячим шлунком та овочами. Про це повідомляє Суспільне.

Ddf6497548be489a4d88b3c688bd3b0b M

Жителька села Руда-Красна Клеванської громади Дарія Власюк поділилася секретом цієї давньої страви, яку господині села й досі готують, адже кулінарні рецепти передають в родинах із покоління в покоління.

“Такий крупник готували наші предки, які жили на Клеванщині, а саме у селі Руда-Красна, — розповіла господиня Дарія Власюк. — Страва проста. Для приготування знадобиться пшоно, морква, цибуля, спеції і сам шлунок, звичайно, попередньо замочений в суміші оцту та цибулі”.


Перегляди: 0
Джерело матеріала
loader
loader