Ціни на популярні м'ясні продукти влаштували справжні "американські гірки". Деякі позиції трохи подешевшали, інші - подорожчали. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.
М'ясо та продукти його переробки стають справжньою розкішшю для українців, які виживають на одну пенсію чи невелику зарплатню. У другій половині січня в супермаркетах скоригували ціни на сало, яловичину та сардельки.
Ціни на сало
Середня вартість домашнього сала трохи знизилася – з 234 до 229 гривень за кілограм. Солоне сало подешевшало у супермаркетах буквально на копійки – з 243,40 до 242,84 гривні за кілограм.
Ціни на яловичину
Яловичина, як і раніше, залишається "делікатесом" через стабільно високі ціни. Так, гуляш у супермаркетах подорожчав із 299,08 до 303,98 гривні за кілограм. При цьому у деяких торгових мережах цінники сягають 359 гривень за кіло. Також відчутно збільшилася вартість ребер – зі 168,95 до 175,45 гривні за кіло.
Ціни на сардельки
Сардельки "Алан Женевські" із сиром обійдуться дешевше, ніж місяцем раніше. Середня вартість товару знизилася з 400,50 до 388,75 гривні за кілограм. Сардельки молочні "Ятрань" збільшилися в ціні - з 111,39 до 116,59 гривні за кілограм.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, традиційний борщ стає дедалі недоступнішим: ціни на основні овочі продовжують зростати – що далі.