Смачна вечеря у стилі Провансу: як приготувати ароматний і ситний цибулевий суп
Смачна вечеря у стилі Провансу: як приготувати ароматний і ситний цибулевий суп

Смачна вечеря у стилі Провансу: як приготувати ароматний і ситний цибулевий суп

Французький цибулевий суп — це не просто страва, а справжній символ затишку в холодну пору року. Французький цибулевий суп — це класика французької кухні. Цьому рецепту вже сотні років, але з року в рік його подають в найдорожчих ресторанах світу.

Рецепт опублікували на YouTube каналі Дядя Вова готує вдома.

Для приготування ситного цибулевого супу знадобиться такий набір продуктів:

  • цибуля біла — 500 г;
  • цибуля порей — 500 г;
  • цукор — 1 ч.л.;
  • сіль — 0,5 ч.л.;
  • соєвий соус — 1 ст.л.;
  • хмелі-сунелі — 0,5 ч.л.;
  • паприка мелена — 0,5 ч.л.;
  • приправа з сушеними томатами та часником — 0,5 ч.л.;
  • вершкове масло — 50 г;
  • вино біле сухе — 150 мл;
  • бульйон курячий — 750 мл;
  • сир моцарелла;
  • грінки або хліб.

Продукти для французького цибулевого супу, скрін з YouTube

Оскільки інгредієнти для французького цибулевого супу дуже прості, надзвичайно важливими є технічні нюанси приготування супу, щоб зробити його смачним та наваристим.

Нарізати цибулю кільцями або напівкільцями. Обсмажити на вершковому маслі 3 хвилини. Колір цибулі має стати виразно золотистим, впадаючим в бронз. Ви впізнаєте, що цибуля вже готова по чарівному аромату, з солодкавими, навіть дещо горіховими нотками.

Французький цибулевий суп, скрін з YouTube

Додати нарізану цибулю порей, цукор, сіль, спеції, соєвий соус та вино. Роль вина збалансувати солодкість цибулі.

Тушкувати під кришкою на слабкому вогні 10-12 хвилин, періодично помішуючи. Це потрібно, щоб смак цибулевого супу сконцентрувався, консистенція його стала густішою, а цибуля добряче розм'якла, можна сказати, розварилась.

Перекласти в каструлю або сотейник, додати смачний наваристий бульйон. Це може бути курячий або яловичий бульйон.

Довести до кипіння, варити 5 хвилин.

Розкласти суп порційно, посипати сиром. Для кращого результату покласти грінки перед сиром, хоча не всі полюбляють м'який розмочений хліб.

І ще трохи про подачу супу до столу. Найбільш поширеним способом, являється накладання цибулевого супу в жаротривкі тарілки, зверху викладається хліб і все посипається сиром та запікається. Можна скористатися також газовим пальником, щоб надати сиру золотистої скоринки.

Крім того, Знай.ua повідомляв, на м'ясній ви більше не подивитеся: рецепт пікантного бурякового паштету з часником.

Також стало відомо, як приготувати салат з капустою та кукурудзою для схуднення.

Джерело матеріала
loader
loader