Французький цибулевий суп — це не просто страва, а справжній символ затишку в холодну пору року. Французький цибулевий суп — це класика французької кухні. Цьому рецепту вже сотні років, але з року в рік його подають в найдорожчих ресторанах світу.
Рецепт опублікували на YouTube каналі Дядя Вова готує вдома.
Для приготування ситного цибулевого супу знадобиться такий набір продуктів:
- цибуля біла — 500 г;
- цибуля порей — 500 г;
- цукор — 1 ч.л.;
- сіль — 0,5 ч.л.;
- соєвий соус — 1 ст.л.;
- хмелі-сунелі — 0,5 ч.л.;
- паприка мелена — 0,5 ч.л.;
- приправа з сушеними томатами та часником — 0,5 ч.л.;
- вершкове масло — 50 г;
- вино біле сухе — 150 мл;
- бульйон курячий — 750 мл;
- сир моцарелла;
- грінки або хліб.
Оскільки інгредієнти для французького цибулевого супу дуже прості, надзвичайно важливими є технічні нюанси приготування супу, щоб зробити його смачним та наваристим.
Нарізати цибулю кільцями або напівкільцями. Обсмажити на вершковому маслі 3 хвилини. Колір цибулі має стати виразно золотистим, впадаючим в бронз. Ви впізнаєте, що цибуля вже готова по чарівному аромату, з солодкавими, навіть дещо горіховими нотками.
Додати нарізану цибулю порей, цукор, сіль, спеції, соєвий соус та вино. Роль вина збалансувати солодкість цибулі.
Тушкувати під кришкою на слабкому вогні 10-12 хвилин, періодично помішуючи. Це потрібно, щоб смак цибулевого супу сконцентрувався, консистенція його стала густішою, а цибуля добряче розм'якла, можна сказати, розварилась.
Перекласти в каструлю або сотейник, додати смачний наваристий бульйон. Це може бути курячий або яловичий бульйон.
Довести до кипіння, варити 5 хвилин.
Розкласти суп порційно, посипати сиром. Для кращого результату покласти грінки перед сиром, хоча не всі полюбляють м'який розмочений хліб.
І ще трохи про подачу супу до столу. Найбільш поширеним способом, являється накладання цибулевого супу в жаротривкі тарілки, зверху викладається хліб і все посипається сиром та запікається. Можна скористатися також газовим пальником, щоб надати сиру золотистої скоринки.
Крім того, Знай.ua повідомляв, на м'ясній ви більше не подивитеся: рецепт пікантного бурякового паштету з часником.
Також стало відомо, як приготувати салат з капустою та кукурудзою для схуднення.