Гречку люблять та цінують чи не в кожній українській родині. Однак не завжди вдається приготувати її ідеально. Весь секрет – у воді, а в чому він полягає 24 Канал розповідає з посиланням на Ukr.Media.
В якій воді треба варити гречку
Як розповідають досвідчені кулінари, залежно від очікування потрібно обрати температуру води, в якій ви будете варити гречку. Саме цей фактор має ключовий вплив на фінальний результат.
Улюблена крупа / Фото Pixabay
Якщо хочете отримати м’яку та однорідну кашу, можна засипати гречку в холодну воду. Просто поставте каструлю на плиту, додайте воду та крупу одночасно. Такий спосіб приготування дозволяє гречці тушкуватися, створюючи саме кашоподібну структуру.
Якщо ж вам потрібен розсипчастий гарнір, кулінари радять додавати крупу в гарячу воду або в киплячий окріп. У такому разі зернини залишаються м’якими всередині, але не злипаються, зберігаючи свою форму.
Випічка точно буде вдалою: навіщо у тісто додаютьоцет.